Bedrijfsvideo

Bedrijfsvideo

Het gebruik van beeldmateriaal op websites is de laatste jaren enorm gestegen. Afbeeldingen en infographics geven een fijne afwisseling aan de teksten op je website. Maar om de aandacht van de bezoekers op je website echt vast te houden moet je vernieuwen en daarbij is video marketing the way to go!


Wat houdt het in?

“Vroeger” werden video’s gemaakt en online gezet. Youtube was hierbij een belangrijk medium voor organisaties. Het zomaar online plaatsen van video’s zorgde echter voor weinig interactie en rendement. Tegenwoordig is video marketing meer dan alleen het produceren van een video en die dan verspreiden. Door middel van video content informeer en beïnvloed je de bezoekers van jouw website over je merk, producten en diensten. Je creëert een eenduidige manier van communiceren en zorgt voor meer betrokkenheid. Als je een interessant onderwerp hebt waarin jouw doelgroep geïnteresseerd is, kun je er een video over maken.

Wat is belangrijk?

Je moet je doelgroep daarom ook goed kennen. Dat is een van de belangrijkste onderdelen bij video marketing. Ken hun behoeftes en speel hier op in. Dan weet je namelijk de aandacht vast te houden. Hoe beter jij je doelgroep kent, hoe makkelijker het ook is om te bepalen welk verhaal je wilt vertellen. Belangrijk hierbij is dat je niet alleen maar producten laat zien of laat zien hoe ze werken, maar ook werknemers of klanten. Laat zien waar jouw organisatie voor staat en wees concreet. Een ander belangrijk onderdeel van een succesvolle video is dat je een videoplan maakt. Hierin beschrijf je waar je over gaat filmen, waar de content geplaatst wordt, hoe lang het duurt etc. Zonder een gedegen plan is de kans groot dat je een slechte video maakt.


Vraag vrijblijvend gesprek aan